Dijital Teknolojiler ve Şirketlerin Topluma Katkıları Etkinliğine katıldık

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından Ankara’da düzenlenen meet@ideaport kapsamında düzenlenen “Dijital Teknolojiler ve Şirketlerin Topluma Katkıları Programları” etkinliğine katıldık.
meet@ideaport, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın ‘İdeaport’ markası altında gerçekleştirilen yenilikçi fikirlerin sohbet ortamı olarak tasarlanmış.

1

Günümüzde bilişim sektörünün ve sosyal medyanın hayatın her alanına girmesi, kurumsal şirketlerin sosyal sorumluluk projelerindeki katkı biçimlerini ve işbirliği ruhunu da değiştirdi. Şirketler toplumsal katkılarını artık küçük projelere sponsorluk anlayışından, belli amaçlar ve hedef kitlelere yönelik uzun soluklu ve sürdürülebilir projeler şeklinde değerlendiriyorlar. Diğer taraftan; maddi kaynak sağlamanın yanı sıra, çalışanlarını projelerde görevlendirerek insan gücü sermayelerini kullanıyorlar, bu yolla çok boyutlu işbirliği hedefleniyor.
INTEL Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Melih GEZER’in anlatımıyla; son yıllarda “Corporate Social Responsibility “ kavramından, “Corporate Social Innovation” kavramına dönüşüm yaşanıyor.

Konuşmacıların, topluma katkı programları ile ilgili kurumsal deneyimlerini anlattıkları etkinlik, keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşti. Söyleşi, katılımcılara bu yeni modele uyum sağlamak için şirketlerinin neler yapabileceği konusunda fikirler verirken, sosyal sorumluluk projelerinde şirketlerle ortak çalışmak için projelerin nasıl yapılandırması gerektiği konusunda yol gösterici oldu.

Söyleşide Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Sosyal Yatırım Programı Direktörü Sevda KILIÇALP dünyadan örnekler vererek bağışçılıktaki son eğilimlerden ve bunlara şirketlerin nasıl adapte olabileceğinden bahsetti, şirket çalışanlarının katılımını arttırmak ve şirketin toplumla olan bağını güçlendirmek için dijital teknolojilerin sunduğu imkanları aktardı.
Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Bölüm Başkanı Başak ULGENALP, IBM Türk Kurumsal Vatandaşlık ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Ceyhun GÖCENOĞLU ve INTEL Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Melih GEZER ise şirketlerin misyonuna paralel ve hatta onu güçlendiren bir topluma katkı stratejisi oluşturma konusunda kurumsal örnekleri paylaştı.

Söyleşi sırasında paylaşılan başarı hikâyelerine göz atmak işinize yarayabilir:

http://www-05.ibm.com/tr/sorumluluk/index.html

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/education/elementary/programs.html

http://www.tusev.org.tr/tr

http://www.turkiyevodafonevakfi.org.tr/

Ayrıca TTGV’nin meet@ideaport toplantılarından haberdar olmak isteyenler, Twitter’dan aynı ad ile takip edebilirler.

2

3

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]