COFFI 76. Oturumu Kanada’da başladı.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) http://www.unece.org  1947’de Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOChttps://www.un.org/ecosoc/  tarafından kurulmuştur. Birleşmiş Milletler ‘in beş bölgesel komisyonundan biridir. UNECE’nin başlıca amacı Pan-Avrupa bölgesi ekonomik entegrasyonunu teşvik etmektir. UNECE, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’dan 56 üye devlet içermektedir.

BM Avrupa Ekonomik Komisyonu bir kısmı aşağıda sıralanan konularda çalışmalar yapmakta, üyeleri için yasal bağlayıcı anlaşmalar ve mekanizmalar geliştirmektedir.

Bunlar;

  1. Ekonomik İşbirliği ve Entegrasyon, http://www.unece.org/ceci0.html
  2. Çevre Politikaları http://www.unece.org/env/welcome.html
  3. Ormanlar http://www.unece.org/forests/welcome.html
  4. Konut ve Arazi Yönetimi http://www.unece.org/housing.html
  5. Nüfus http://www.unece.org/pau/welcome.html
  6. Sürdürülebilir Enerji http://www.unece.org/energy.html
  7. İstatistikler http://www.unece.org/stats/stats_h.html
  8. Ticaret http://www.unece.org/tradewelcome/trade-programme.html
  9. Ulaşım http://www.unece.org/trans/welcome.html

UNECE Ormanlar ve Orman Endüstrisi Komitesi- ECE Committee on Forests and the Forest Industry- COFFI

Ormanlar ve Orman Endüstrisi Komitesi- ECE COFFI- UNECE çatısı altında kurulmuş önemli komitelerden birisidir.  Bu Komite Birleşmiş Milletlerin ormancılık konusundaki “Uzmanlık” kurumu olan FAO ile ortak çalışmaktadır.  http://www.unece.org/forests/introduction.html

UNECE, FAO bünyesinde kurulu bulunan 6 Bölgesel Ormancılık Komisyonundan  http://www.fao.org/forestry/46199/en/ birisi olan Avrupa Ormancılık Komisyonunun  http://www.fao.org/forestry/efc/en/ Sekretarya görevini de yürütmektedir.

“Building the Future with Forests-Geleceğin Ormanlarla İnşa Edilmesi” ana teması ile toplanacak olan COFFI 76. Oturumu, 5-9 Kasım 2018 tarihleri arasında Kanada’ nın  Vancouver şehrinde yapılacaktır.

Toplantı;

  • Sürdürülebilir şekilde yönetilen ormanlardan elde edilen orman ürünlerinin daha fazla kullanılmasına,
  • Daha sürdürülebilir bir topluma,
  • Daha “circular- döngüsel ekonomiye” geçişe,
  • Biyo-ekonomiye geçişe odaklanacaktır.

COFFI’ nin 2018 yılı oturumunda uzmanlar, politika yapıcılar, iş liderleri ve ulusal delegeler bir araya gelerek, başta ağaç ve orman ürünleri pazarları için zorluklar ve fırsatlar üzerine odaklanan bir dizi panel tartışması ve ormanların döngüsel ve biyo- ekonomiye katkısı üzerinde fikir teatisinde bulunacaklardır.

Bu toplantının en önemli çıktısı “orman emvali kullanımının artırılmasına dair Vancouver” daveti olacaktır.

1 Kasım 2018-Vancouver Çağrısı-Tam Metin-Türkce (1)

3 Responses to COFFI 76. Oturumu Kanada’da başladı.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]