Kırgız Birinci Eğitim- Üçüncü Gün-22 Mart 2019 Cuma

22nd of March, 2019, Friday

At that day participants visited to Istanbul Forestry Faculty and met with academicians. http://orman.istanbulc.edu.tr/en/

Professor Dr. Turgay Akbulut- Dean of Faculty- http://profil.istanbulc.edu.tr/tr/p/takbulut  welcomed the participants. Professor Dr. Türker Dündar- Representative of OMO to Faculty- http://profil.istanbulc.edu.tr/tr/p/dundar was also present during this opening ceremony.

Figure 10 Istanbul Faculty of Forestry Figure 11 Facilities of Forestry Faculty

 

Associate Professor Servet Çalışkan- http://profil.istanbulc.edu.tr/tr/p/servetc    and Dr. Safa Balekoğlu http://profil.istanbulc.edu.tr/tr/p/safa.balekoglu gave lessons and shared their theoretical knowledge on “Nursery Plant and Management, Root System and Afforestation Techniques”.

During this program, Deputy Dean Prof. Dr. Vedat Beşkardeş, representatives from General Directorate of Forests as Mr. Nihat Karakaya, Division Director of Istanbul Regional Directorate Ms. Canan Yeşil and photographer Mr. Murat Gümüş were also present.

On this occasion, the participants were able to see closely to Turkey’s oldest and most powerful Faculty of Forestry and the opportunity to discuss with the authorities.

Afternoon they visited to the Regional Directorate of Istanbul. Regional Director Mr. Recep Ateş, Deputy Regional Director Mr. Ilyas Özdemir, Istanbul Forestry Director Mr. Veli Altıntaş gave a welcoming speech and shared their experiences verbally. After that Division Director of Afforestation Mr.Talip Kavlak, Division Director of Silviculture Selahattin Eruş and Division Director of Foreign Relations gave presentation on their activities.

Figure 12 Regional Directorate of Istanbul Figure 13 Presentations by officials from Istanbul RD

 

With today’s programs participants have been informed about Turkey’s theoretical knowledge and its applications.

After that program participants moved to airport for Antalya.

22 Mart 2019 Cuma günü 09:00-12:00 arasında İstanbul Orman Fakültesi ziyaret edilmiştir.

Fakülte Dekani Prof.Dr. Turgay Akbulut un açılışı ile başlayan eğitimde;

  1. Silvikültür Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Serhat Çalışkan
  2. Ars.Gor. Safa Belekoğlu un sunum yapmıştır.

Diğer taraftan Dekan Yardımcısı  Prof. Dr. Vedat Beşkardeş ve OMO Fakülte Temsilcisi Prof. Dr. Türker Dündar da katılım sağlamıştır.

Orman Genel Müdürlüğünden Nihat Karakaya, Orman Bölge Müdürlüğünden Şube Müdürü Canan Yeşil ve Murat Gümüş de tolantılara iştirak etmiştir.

Öğleden sonra İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ziyaret edilmiştir.

Bölge Müdürü Recep Ateş, Bölge Müdür Yardımcısı Ilyas Özdemir ve Istanbul Orman Işletme Müdüru Veli Altıntaş in takdimi ile başlayan toplantıda Ağaçlandırma Şube Müdürü Talip Kavlak, Silvikültür Şube Müdürü Selahattin Eruş ve Dışilişkiler Şube Müdürü Canan Yeşil sunum yapmıştır.

Istanbul Fidanlık Müdürü Nejdet Balcı tarafından  tüplü fidan kaplarından ve tekniğine uygun şekilde hazırlanan tohumlardan hediye edilmiştir.

Bölge Müdürlüğündeki toplantının ardından Antalya için Atatürk Havalanına geçilmiştir.

Gece Antalya’daki Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezinde kalınmıştır.

 

 

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]