Bolaman Projesi hazırlıkları resmi olarak başladı

Hazırlıkları uzun süredir devam etmekte olan Bolaman Havzası Projesi yavaş yavaş ete kemiğe bürünmeye başlıyor. Rabbim mahcup etmesin inşallah.

Bolaman Havzası Projesi

Bu çerçevede 3-5 Temmuz 2019 tarihlerinde Ordu ve Giresun’da çeşitli faaliyetlerimiz oldu. Programımız  planlandığı gibi 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü başladı.

Sabah 10:30’da Ordu Büyüekşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’ i ziyaret ettik. Bu ziyarette Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkaya ve Mehmet Çelik, Daire Başkanı İbrahim Ergüven, Giresun Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Vali Vekili Adem Öztürk ve Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız da hazır bulundu.

İlgili haber linklerinden bir kısmı aşağıdaki gibi:

Makamdaki ilk görüşmeden sonra saat 11:00’de Belediye Meclis Salonundaki toplantıya geçildi.

Burada açılış konuşmalarından sonra İsmail Belen, İbrahim Ergüven ve Halil Oflu tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Orman Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkaya ve Mehmet Çelik de katılımcılara hitap etti. Toplantı raportörü görevini OGM Şube Müdürü Uğur Tüfekçioğlu üstlendi.

Bana göre en etkin raporlama işi olan fotoğraf çekimini Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Sevgili meslektaşım Erdal Düzgün üstlendi.

Boztepe’de bulunan Royal 52 Boztepe Tesisleri’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından öğle yemeği ikram edildi.

Yemeğin ardından Aybastı ve Kabataş ilçeleri ve Ordu Merkez ziyaret edildi.

3 Temmuz 2019 akşamı Orman Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü Ankara’ya döndü. Heyetin kalanı Aybastı’da bulunan Belen Yayla Otel’de konakladı. https://www.etstur.com/Belen-Yayla-Otel

4 Temmuz 2019 Perşembe günü, Bolaman Havzasının üst kısmını oluşturan  Aybastı Orman İşletme Şefliğince yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.

Buradaki incelemelere İsmail Belen, İbrahim Ergüven, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Göçer, Ağaçlandırma Şube Müdürü Yunus Bakıcı, Ünye Orman İşletme https://giresunobm.ogm.gov.tr/UnyeOIM/Lists/Yonetim/AllItems.aspx Müdürü Aşkın Ozan Aydın, Aybastı Orman İşletme Şefi Aşkın Akçin, İşletme Şefliğinde Danışman Mühendis olarak çalışan arkadaşlarımız Emel Gürnal ve  Seher Öz   , Orman Muhafaza Memurlarımız katıldı.

Öğlen saat 13:00 civarında Gölköy İlçesi hudutlarında bulunan Ulugöl Tabiat Parkında Büyükşehir Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Belediye yetkilileri ile bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Buradaki toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, Ordu Şube Müdürü Kadir Pir, Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Fatih Karakaya, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Fatih Bulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Teknik ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aydın, Gölköy Kaymakamı Necdet Özdemir ve vatandaşlar da katıldı.

Ayrıca Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türer ve Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz da toplantıda hazır bulundu.

Danışman Orman Mühendisleri Rabia Sultan Belen, Seher Öz ve Emel Gürnal da katılım sağladı.

Ardından Gölköy Orman İşletme Şefliği ziyaret edildi.

Aynı gün saat 16:00-18:00 arasında  civarında Gürgentepe Kaymakamlığı, Gürgentepe Belediye Başkanlığı ve Gürgentepe Orman İşletme Şefliği ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde Kaymakam Nursel Özdemir http://www.gurgentepe.gov.tr/, Belediye Başkanı Yaşar Şahin http://www.gurgentepe.bel.tr/ve Gürgentepe Orman İşletme Şefi Mahmut Yılmaz ile görüşüldü.

Akabinde Gürgentepe’de bulunan B Tipi Mesire yerinde incelemelerde bulunduk.

Güzergahta bulunan Ulubey Orman İşletme Şefliği ziyaret edildi.

Akşam Ordu Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman Fidanlık Müdürlüğü idareci ve personeli ile bir araya gelindi.

5 Temmuz 2019 Cuma günü sabah saat 08:30’da Giresun Belediye Başkanı ziyaret edildi. http://www.giresuntime.com/haber_detay.asp?haberID=7815

Belediyedeki görüşmelerden sonra tekrar Ordu’ya gelinerek saat 10:30’da Fatsa Orman İşletme Şefliği ziyaret edildi.

Ardından Fatsa Belediye http://www.fatsa.bel.tr/ Başkanı İbrahim Etem Kibar   ile yapılan görüşme ile program tamamlandı.

Teşekkür:

Konunun resmi tarafının yanında, İsmail Belen olarak benim açımdan oldukça önemli manevi bir boyutu var.  Bu meyanda bir çok meslektaşıma ve dostuma gönül borcum oluştu.  En azından tarihe kayıt düşme açısından ismen de olsa burada zikretmek istiyorum. Yola çıkarken kimlerle nasıl çıktığımızı bilme açısından önemli.

Bu havza için uzun zamandır çalışıyorum. En başta Bakanlıktaki Oda arkadaşlarımdan başlamak lazım. Onları sık sık toplayıp mecburi danışmanlık alıyorum. Bu meyanda Sevgili meslektaşlarım Ayhan Çağatay, Ramazan Dikyar ve Cemal Ceylan’a teşekkür ederim. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü eski Daire Başkanı Özlem İritaş da gönüllü danışmanlarımdan. Kendisi aynı zamanda Akkuş’ lu .

Ailem de bu işten nasibini alıyor haliyle. Sık sık görüş vermek, dinlemek ve katkı yapmak zorundalar. Bu meyanda Eşim Av. Züleyha Belen, oğullarım Mustafa ve Furkan da katkı veriyor.

Ordu’ya geçmeden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kıymetli meslektaşım Yusuf Kandazoğlu’ na şükranlarımı ifade etmem lazım. Tüm çalışmalarımda olduğu gibi burada da hep yanımda oldu. Ayrıca Şehir Plancısı Hande Bilir hanımdan da sık sık destek alıyorum.

Böyle bir çalışmanın siyasi destek olmadan hayata geçmesi imkansız. Bu meyanda Ordu Milletvekilimiz Dr. Şenel Yediyıldız bu sürecin gerçek mimarı. Bana inandı ve destek oldu. Danışmanı Mustafa Akyel kardeşim de öyle.

Ordu Valimiz Seddar Yavuz Beyin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler beyin emeklerini ve katkılarını minnetle yad ediyorum. Valikten Vali Yardımcısı Adem Öztürk ve Ahmet Arık, Özel Kalem Müdürümüz Eray Düzen ve Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Güney ciddi katkı verdiler.

Belediyeden Genel Sekreter Coşkun Alp, Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aydın, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Güngör Aktaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Altun ve Özel Kalem Bürodan Cansu Özkul ile çalıştık. Muhtemelen başkaları da vardır ama ben irtibatta olmadığım için bilemiyorum. 3-4 Temmuzdaki toplantılar için Özel Kalem Müdürüm sevgili kardeşim Mehmet Altun ve Cansu Hanım iyi yoruldu!

İşi sahibi Orman Genel Müdürlüğü. Bu meyanda başta Genel Müdürüm Bekir Karacabey, Genel Müdür Yardımcılarımız Mustafa Özkaya ve Mehmet Çelik, Daire Başkanımız İbrahim Ergüven Beye minnettarım. Uğur Tüfekçioğlu’ nu ekipte görmek beni ayrıca mutlu etti. Yolculuğa AGM ve  Bakanlık Özel Kalem de beraber çalıştığımız Mustafa Kahraman ile çıkmak güzel oldu.

İşin Giresun ayağında sevgili meslektaşlarımızın gönülden kabulü ve desteğini gördüm. Bölge Müdür Vekilimiz Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcılarımız Ali Göçer ve Özkan Şahin hep yanımızda oldular. Sağolsunlar. Ayrıca Trabzon Orman Bölge Müdürümüz Mümin Döngez Beyi de gördük bu vesile ile. Mümin Bey bölgeyi çok iyi bilen bir meslektaşımız.

Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Erdal Düzgün hem yanımızda oldu, hem fotoğraf ve videoları ile sürece çok önemli bir katkı verdi. Kendisi konunun uzmanı. Daha önce Mesudiye Müdürlüğümüzü de yapmıştı zaten. Ağaçlandırma Şube Müdürü Yunus Bakıcı ve Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Yaycıoğlu da yanımızda idi. Muhtemelen Giresun’dan gelen başka arkadaşlarımız da olmuştur ancak yoğun gündem nedeniyle gözden kaçırmış olabilirim.

Bolaman havzasının ev sahibi, mülk sahibi Ünye Orman İşletme Müdürlüğümüz. İşletme Müdürümüz Aşkın Ozan Aydın’ ı daha yakından tanımaktan, heyecanına şahit olmaktan mutluluk duydum. Aybastı Orman İşletme Şefimiz Aşkın Akçın sahada harika işler yapmış. Duyuyordum ama görme fırsatım olmamıştı. Yıllar önce beraber çalıştığımız Orman Muhafaza Memuru Fikret Soğuksu başta olmak üzere teşkilatımızın mensuplarını görmek güzel oldu.

Son gün yani 5 Temmuz 2019 Cuma günü Fatsa Şefliğimizi ziyaret ettim. İşletme Şefimiz Sevil Şen’ i tebrik ediyorum. Söz, Ilıca Havzasını da buraya alacağız 🙂

Gölköy Orman İşletme Şefimiz Semih Batum, Gürgentepe İşletme Şefimiz Mahmut Yılmaz, Ulubey İşletme Şefimiz Mustafa Gümüş ve benim için her zaman özel olan Orman Muhafaza Memurlarımız, kaptanlarımız ve diğer meslektaşlarımız ile de tanışma fırsatı buldum.

Ordu Orman İşletme Müdürümüz Mehmet Ali Deniz’ i daha yakından tanıdım. Tebrik ederim. Çok yorduk. Görünen o ki daha çok yoracağız 🙂 Ordu Fidanlık Müdürümüz Ali Vatan Sezer ve diğer arkadaşlarımız ile de tanıştık.

İşin sosyal ve siyasi boyutu da var. Ben bu projeden çok umutluyum, heyecanlıyım. Sevgili Belediye Başkanlarımızda da aynı heyecanı görmek çok güzel.

Bu yedi belediye başkanımızın heyecanını görmek beni çok mutlu etti.

En son bu konunu bütçe ve program ayağının Muharrem Sözbilici’ ye teslim edildiğini duymak daha da iyi geldi.

Hadi hayırlısı inşallah.

One Response to Bolaman Projesi hazırlıkları resmi olarak başladı

1. Pingback: DKMP adına Ordu ve Giresun Seyahatimiz-2/6 Temmuz-17/18 Temmuz 2019 | Gönder