17 Temmuz 2020 Toplantı takdim

Bolaman Projesi Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı Takdimi

17 Temmuz 2020 Cuma -Ordu

Sayın Bakanım,

Kıymetli Misafirlerimiz,

Bölgemizin son yıllarda hızla artan “sürdürülebilir kalkınma” hamlesine yeni bir ivme ve ortak bakış açışı kazandıracak olan “Bolaman Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi” tanıtım ve değerlendirme toplantısına hoş geldiniz.

Sizleri proje fikrinin müzakerelerine katkı veren bir Ordulu ve Tarım ve Orman Bakanlığının mensubu olmaktan mutluluk duyan Orman Mühendisi İsmail Belen olarak şahsım adına, Bakanlığımız ve Ordu ve Tokatlılar adına en kalbi duygularım ile selamlıyor, iyi dileklerimi, teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kısaca programı arz etmek istiyorum, müsaadenizle.

  • Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  • Orman Genel Müdürlüğünün Tanıtım Filmi
  • Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey’in Konuşmaları
  • Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı Orta Asya Bölge Müdürü Sayın Dr. Viorel Gutu’ nun Konuşmaları
  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hilmi Güler’ in Konuşmaları
  • Programa Teşrif eden Sayın Milletvekillerimizin Konuşmaları
    • Ergün TAŞCI
    • Dr. Şenel YEDİYILDIZ
  • Ordu Valisi Sayın Tuncer Sonel’ in Konuşmaları
  • Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ nin Konuşmaları

Şimdi sizleri aziz şehit şehitlerimiz için saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’na davet ediyorum.

Ruhları şad mekanları cennet olsun inşallah.

Bu proje Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başta DSİ, KGM, TRGM olmak üzere bir çok kurumun katılımı ile uygulanacaktır.

Şimdi, tüm çalışanları ve binlerce gönül dostu gibi, benim de mensubu olmaktan gurur duyduğum, uzun yıllar Orman İşletme Şefi, Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet vermekle onurlandığım, kendi alanında dünyanın tartışmasız en iyisi olan Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım filmini arz ediyorum.

Bu filmde takdirlerinize arz edilen çalışmaları yapan, ülkemizdeki başarılarına ilaveten dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere, bir Latin Amerika ülkesi olan Şili dahil dünyanın dört bir tarafına yardım elini uzatan, teknoloji ve eğitim transferi yapan ve ilk envanterin yapıldığı 1972 yılından 2019 yılı sonuna kadar orman alanlarımızı 2,5 milyon hektar artıran Orman Genel Müdürlüğümüzü ve sevgili meslektaşlarımı tebrik ediyor, bu güzide kurumun Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey’ i kürsüye davet ediyorum.

=========================================

Sayın Genel Müdürüme hem bir Ordu’lu, hem de meslektaş olarak teşekkür ediyorum.

=========================

Binlerce yıllık tarihi ve genetik kotlarımıza işlenmiş duygularımız ile ülkemiz dünya milletler topluluğunun en saygın üyelerinden birisi. Ortak devlet aklımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ ın liderliği ile ülkemiz Birleşmiş Milletler ile iş birliğine büyük önem veriyor.

Malumlarınız Birleşmiş Milletler (BM) 75’inci Genel Kurul Başkanlığına Türkiye’nin eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır seçildi. 15 Eylül 2020’de görevi devralacak.

Şimdi BM’ nin gıda, tarım, ormancılık, doğal kaynak yönetimi gibi konularda “ihtisas kurumu” olan ve Bolaman Projesi Fizibilite Etüdü ve Çevresel-Sosyal Değerlendirme Paketi ve diğer ilave belgeleri hazırlayacak olan  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı-FAO’ nun Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Sayın Dr. Viorel Gutu’ yu davet ediyorum.

Sayın Gutu’ya çok teşekkür ederim.

=======================================

Şimdi başarılarla dolu kariyerinde birçok mega projeye imza atmış olan, bu projenin ilk talep sahibi ve başlatıcısı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Hilmi Güler’i konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet ediyorum.

Sayın Bakanımıza çok teşekkür ederim.

============================

Ülkemiz tüm kurumları ve hedefleri ile bir bütün. Yöre halkımızı Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil eden, her türlü problemin en hızlı şekilde kendilerine intikal ettirildiği, gece gündüz ulaşılabilir, problemleri ve çözümleri en iyi bilen Sayın Milletvekillerimiz diğer görevleri yanında “vatandaş ile kamu” arasında köprü görevi icra ediyor.

Aslen projenin başlangıç noktası Fatsa doğumlu olan, ilaveten projenin son noktası Aybastı’da görev yapmış Sayın Mv. Ergun Taşçı’yı kürsüye davet ediyorum.

Sayın Vekilimize teşekkür ederim.

Şimdi Sayın Milletvekilimiz Dr. Şenel Yediyıldız’ ı davet ediyorum. Sayın Yediyıldız projenin her aşamasında bizimle oldu, başımız her sıkıştığında kendisine başvurduk.

Sayın Vekilimiz Dr. Şenel Yediyıldız’a teşekkür ederim.

Şimdi ilimizin genç, dinamik, vizyoner Valisi Sayın Tuncay Sonel’ i kürsüye davet ediyorum.

Sayın Valimize teşekkür ederim.

Şairimiz Necip Fazıl diyor ya

“Son gün olmasın dostum, çelengim, top arabam;

Alıp beni götürsün, tam dört inanmış adam…”

Bu projeye baştan beri inanan ve her türlü desteği veren, önderlik yapan ayrıca Karadeniz’de yediden yetmişe herkesin ana gündemi, hayali ve rüyası olan fındığa ve özelde Ordu’ya verdiği gönülden destekle gönüllerde taht kuran Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ nin kürsüye teşriflerini arz ediyorum.

Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.

=======================

Hediye Takdimi:

  1. Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası Ordu Şubesi Başkanı Şenol Taşkın Bey tarafından hediye takdimi
  2. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çifçi
  3. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan

Kapanış

Sayın Bakanım, Çok kıymetli misafirlerimiz,

Toplantımız sona ermiştir. Teşrifleriniz vesilesiyle siz kıymetli misafirlerimize tek tek teşekkür eder, hayırlı günler dilerim

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]