Yakın Doğu Ormancılık ve Mera Komisyonu-10/13 Eylül 2023 Amman

FAO’ nun ormancılıkla ilgili yapılanması şöyle. Kurumsal olarak FAO Yönetim Kurulu, FAO Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları var. Her kurum gibi burada da sık sık yapılanma değişiklikleri olabiliyor. Ama 2023 Ağustos ayı itibariyle durum böyle.

Genel Müdür Yardımcılarına bağlı Daireler var. Orma Dairesi Forestry Division (NFO) bunlardan bir tanesi. https://www.fao.org/forestry/en/

Bu kurumsal yapılanmanın yanında ülkelerin diğer bir ifade ile FAO üyelerinin yer aldığı komite, komisyon ve bölgesel platformlar bulunuyor. Ormancılık Komitesi-Committee on Forestry-COFO merkezdeki temel dört komiteden birisi. COFO’ya bağlı olarak yeni merkezde “COFO Kurak Alanlar Çalışma Grubu-The COFO Working Group on Dryland Forests and Agrosilvopastoral Systems” mevcut.

Merkezdeki bu yapılanmanın yanında 6 adet Bölgesel Ormancılık Komisyonu var. https://www.fao.org/forestry/46199/en/

Ülkemiz bu komisyonlardan Avrupa Ormancılık Komisyonuna (European Forestry Commission) ve Yakın Doğu Ormancılık ve Mera Komisyonuna (Near East Forestry and Range Commission NEFRC) üye. https://www.fao.org/neareast/nefrc/en/

NEFRC’ nin 26 Oturumu (Twenty-sixth session of the Near East Forestry and Range Commission) 10-13 Eylül 2023 tarihlerinde Ürdün’ ün Amman şehrinde düzenlenecek.

https://www.fao.org/neareast/events/twenty-sixth-neareast-forestry/en/

Bu esnada 11-13 Eylül 2023 tarihlerinde COFO Kurak Alan Çalışma Grubu toplantısı, COFO Working Group on Dryland Forests and Agrosilvopastoral Systems, 12-15 Eylül 2023 tarihlerinde ise Kurakalan Yaz Okulu düzenlenecektir. Drylands Summer School 

NEFRC’ nin dokümanlarına https://www.fao.org/forestry/49783/en/ adresinden ulaşmak mümkün. 6 Ağustos itibariyle henüz yüklenmemişler.

17 Ağustos’ta eposta ile gelen bilgi notu ve gündem aşağıdaki gibi.

Gündem

Üç toplantıda Ürdün’ ün Amman şehrindeki Kempinski Hotel Amman da düzenlenecek.

Ulaşım açısından THY’ nin Ankara’dan Amman’a direkt uçuşları var.

Özetle 9 Eylül Cumartesi akşamı saat 23:55’te Ankara’dan çıkıp, 10 Eylül Pazar sabahı 01:55’de Amman Queen Alia havaalanında olmak mümkün.

Dönüşte 14 Eylül Perşembe sabahı 03:05’te uçağa binip 04:55’te Ankara’da olunabilir.

Bu durumda 10 Eylül Pazar, 11 Eylül Pazartesi, 12 Eylül Salı ve 13 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek etkinliklere aktif şekilde katılım mümkün görünüyor.

Açılış 10 Eylül Pazar günü saat 09:00’da olacak ( Opening Ceremony will be on the 10th at 9.00 am (Amman time).)

11 Eylül Pazartesi günü 16:00-17:30 arasında panelist olarak katılacağım bir çalıştay var. (Considering your experience in dryland forests and climate change, we are honoured to invite you to name one panelist for the technical workshop on “Challenges and opportunities for climate change adaptation with dryland forests”, which will take place from 16.00 to 17.30 local time on Monday, 11 September 2023.) Bu yeni bir sunum demek haliyle.

Amman’da havaalanı-otel arası yaklaşık 40 km.

http://www.gonder.org.tr/?p=3167

One Response to Yakın Doğu Ormancılık ve Mera Komisyonu-10/13 Eylül 2023 Amman

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]