Ülke Raporlar-Norveç

İskandinavya’ nın güzel ülkesi Norveç’ e iki kez yolum düştü. İkisi de başkent Oslo’ ya.

Birinci seyahatimiz 7-8 Mayıs 2008  tarihlerinde idi. Forest Europe Uzmanlar toplantısına katıldım.Bu toplantının katılımcı listesine ve tutanaklarına aşağıdaki linklerden ulaşmak mümkün.

Bu ilk toplantıyı takiben biz de Türkiye olarak Forest Europe süresinde daha aktif olmaya başladık. Bu toplantıya eşim Züleyha Belen ile birlikte gitmiştik.

İkinci seyahatimiz 14-16 Haziran 2011 tarihlerinde oldu. Avrupa Orman Bakanları Konferansına iştirak ettik. Bu konuda 1 Kasım 2015 tarih ve Avrupa Orman Bakanları Konferansları başlıklı yazıda detaylı şekilde değindim. http://www.gonder.org.tr/wp-content/uploads/2015/11/2011-FORESTEUROPE-G%C3%B6rev-Raporu.pdf

375219_133785773392409_2050565527_n

Bu konferansa oğlum Furkan Belen dahil son derece güçlü bir ekiple katıldık. Furkan şu anda Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyor. İyi bir diplomat olmasını isterim doğrusu.

 

 

 

Heyetimizde;

  1. Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu
  2. Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Belen
  3. Daire Başkanı Polat Pamuk
  4. Şube Müdürü Serdar Yegül
  5. Orman Mühendisi Hülya Kılıç Hernandez
  6. Prof. Aynur Aydın Coşkun
  7. Prof. Dr. Kenan Ok
  8. Prof. Dr. Sibel Silici yer aldı.

Ayrıca;

  • Büyükelçi Hayati Güven,
  • Elçilik Müsteşarı Aykut Kumbaroğlu (2016 itibari ile Afrika Genel Müdür Yardımcısı)
  • Katip Ayşe Zeybek sonsuz destek verdiler. Ayşe Hanım şu anda Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliğinde çalışıyor anladığım kadarı ile. 1991 yılında idi zannediyorum kardeşim Osman Belen ile birlikte bir edebiyat yarışmasında ödül almışlardı. Hey gidi günler. Biz de velileri olarak katılmıştık törenlere.

Bu Konferans’ta Türkiye olarak Forest Europe Genel Koordinasyon Komitesi Üyeliğine ve Avrupa Orman Sözleşmesi Hükümetlerarası Müzakere Heyeti Büro Üyeliğine seçildik. Bunlar çok önemli gelişmelerdi.

2023 yılında Avrupa Orman Bakanları Konferansının Ülkemizin ev sahipliğinde yapılmasının önünü açtı.

Diğer taraftan annemin kaydına göre 16 Haziran olan doğum günümü arkadaşlarımın hoş bir sürprizi olarak arazi gezisinde hep birlikte kutladık. Güzel insanlar ve güzel günlerdi.

Ayrıca IISD Raporuna http://www.iisd.ca/crs/forest/femc/2011/ adresinden ulaşmak mümkün.

2 Responses to Ülke Raporlar-Norveç

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]