FAO/OMO Kırgız 20 Mart 2019 Çarşamba

Orman Mühendisleri Odası ve FAO arasında yapılan işbirliği kapsamında heyet listesinde yer alan 9 Kırgız Ormancı 20 Mart 2019 günü İstanbul’a gelmiştir. Listede yer alan bir kişi vize işlemleri nedeniyle heyete katılamamış ve Türkiye’ye gelememiştir.

Buna göre katılımcılar aşağıdaki isimlerden oluşmuştur.

Plana uygun şekilde gelen heyet 20 Mart 2019 Çarşamba sabahı saat 08:00 civarında havalanı çıkışında Orman Genel Müdürlüğünce eğitici olarak görevlendirilen Orman Mühendisi Nihat Karakaya ve Tercüman Maye Yılmaz tarafından karşılanmış ve kiralanmış olan araçla Divan İstanbul City Hotel’ e getirilmiştir.

Maye Yılmaz Özgeçmiş: Maye_YILMAZ_Tercume-GÜNCEL 2019-eng

Katılımcılar Otelde Orman Mühendisleri Adına Orman Yüksek Mühendisi İsmail Belen tarafından karşılanmıştır. Check in işlemlerinin ardından bir toplantı yapılmış ve program detaylı şekilde kendileri ile paylaşılmıştır. Bu esnada;

1. Hazırlatılan çantalar kendilerine dağıtılmıştır.
  2. İsimlikler teslim edilmiştir.
  3. Projeyi tanıtıcı poster, ülke bayrağı, kırlangıçlar tüm toplantılarda hazır edilmiştir.

Ardından Şişli’de bulunan Patişah Sofrası isimli mekanda http://www.padisahsofrasi.com/ öğlen yemeği yenmiştir.

Öğle yemeğinin ardından saat 14:00-15:00 ararsında İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Bahçeköy İşletme Müdürlüğüne ait Atatürk Arboretumu ziyaret edilmiştir. Burada;

1. İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Özdemir,
  2. Bahçeköy Orman İşletme Müdürü Fatih Altunordu,
  3. İstanbul Fidanlık Müdürü Nejdet Balcı,
  4. Atatürk Arboratumu Şefi Merve Kartaloğlu Sönmez https://istanbulobm.ogm.gov.tr/BahcekoyOIM/Lists/yonetim/ozgecmisli.aspx tarafından bilgi verilmiş, ardından saha ziyaret edilmiştir.

Ardından saat 15:00-19:00 arrasında İstanbul Orman Fidanlık Müdürlüğü ziyaret edilmiş, burada;

1. İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş,
  2. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Özdemir,
  3. Fidanlık Müdürü Nejdet Balcı,
  4. Fidanlık Müdür Yardımcısı Mehmet Kaplan,
  5. Fidanlık Şefi Murat Güleken tarafından çalışmalar hakkında teorik ve uygulamalı  bilgi verilmiştir.

Akşam yemeğinin ardından günlük program tamamlanmış ve katılımcılar otele gitmiştir.

One Response to FAO/OMO Kırgız 20 Mart 2019 Çarşamba

1. Pingback: Narrative Technical Report of First Training | Gönder