BODAR Kırgızistan Özet

BODAR Kırgızistan İncelemeleri Tamamlandı

Bozuk Ormanların ve Diğer Alanların Restorasyonu Projesi yazımı işi için Kırgızistan’a gelen OMO heyeti ilk görüşmesini 26 Eylül 2019 Perşembe günü FAO Kırgızistan Ofisi ile yaptı.

Ardından Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile görüşüldü. Öğleden sonra ise Özbekistan Çevre Koruma ve Ormancılık Devlet Ajansı ev sahipliğinde kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Devlet Ajansındaki toplantıyı takiben Kırgızistan’ ın en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan, gerek FAO, gerekse Kırgız resmi birimleri ile yakın işbirliği içinde çalışan, diğer tarafna Orman Mühendisleri Odası ile 2018 yılında işbirliği anlaşması imzalamış olan Kırgızistan Orman ve Arazi Kullanıcıları Derneği-KAFLU ziyaret edildi.

Günün sonunda ise Kırgızistan Tarım, Gıda Endüstrisi ve Islah Bakan Yardımcısı Dr. Janybek Kerimaliyev ile görüşüldü.

http://www.gonder.org.tr/?p=9245

27 Eylül 2019 Cuma  günü sabahı Kırgızistan Tarım, Gıda Endüstrisi ve Islah Bakanlığı binasında düzenlenen “Kırgızistan’da iklim değişikliği bağlamında etkin arazi kullanımı için modern sistemler ve ilerici teknolojiler” konulu çalıştaya iştirak edildi.

Öğleden sonra Devlet Ajansı ve FAO yetkilileri ile birlikte, projenin uygulanacağı Tokmok İlindeki saha ziyaret edildi. Yapılacak çalışmaya beraberce karar verildi. Uygulamayı yapacak olan yerel orman teşkilatı yetkilileri ile görüşüldü.

http://www.gonder.org.tr/?p=9285

Kırgızistan’daki programın üçüncü günü olan 28 Eylül 2019 Cumartesi günü FAO Uzmanları ile birlikte KAFLU tarafından 8 hektar sahada yapılan ağaçlandırma ve fidanlık çalışmaları yerinde incelendi.  Ardından proje ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapılarak Kırgızistan görevi tamamlanmış oldu.

http://www.gonder.org.tr/?p=9321

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]