26-30 Eylül 2023 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek “Doğa Temelli Çözümler Eğitimi” nihai belgeleri

Bu yazıda hazırlanan rehberin yayımlanmış nihai hali, Türkçe ve Rusça tercümeleri, eğitimin günlük programları, eğitimle ilgili bilgi notları, basın bülteni, katılımcılar, arazi programı gibi hususlar yer almaktadır. Bilgiler 17 Eylül 2023 itibariyle nihai bilgilerdir.

1-Rehberle İlgili Hususlar

Orman Mühendisleri Odası olarak Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile 16 Şubat 2023 tarihinde “İklim Değişikliğinin Ormancılık Üzerindeki Olumsuz Etkisiyle Mücadeleye Yönelik Doğa Temelli Çözümlerin (NbS) Uygulanmasına İlişkin Rehber”in hazırlanması ve bu konuda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan temsilcilerinin de katılım sağlayacağı bir eğitim organizasyonu için bir anlaşma imzalanmıştır.

Anlaşma kapsamında rehber hazırlıkları Mart ayında başlamış olup, rehber Eylül ayında FAO tarafından yayımlanmıştır.

Rehberin 12 Eylül 2023 tarihinde FAO tarafından yayınlanan nihai hali:

DOI: https://doi.org/10.4060/cc7450en PDF URL: http://www.fao.org/3/cc7450en/cc7450en.pdf

Rehberin Türkçesi:

Rehberin Rusçası:

2- Eğitim Proğramının günlük akışı ile ilgili hususlar

Eğitim 26-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yol dahil 5 günlük bir sürede uygulanacaktır. 26 Eylül 2023 Salı Antalya Orman Bölge Müdürlüğü merkez yerleşkesindeki Eğitim Merkezine intikal edilecek, 27 Eylül 2023 Çarşamba açılış ve sunumlar, 28 Eylül 2023 Perşembe Taşağıl İşletmesine ziyaret, 29 Eylül 2023 Cuma ülke sunumları ve kapanış şeklinde olacaktır.

Eğitim programı İngilizce:

Eğitim Programı Türkçe

Eğitim programı Rusça

3- Katılımcılar için hazırlanan bilgi notları

Eğitimin günlük akışı dışında katılımcılar için İngilizce, Rusça ve Türkçe bilgi notları hazırlanmıştır.

Bilgi notu İngilizce:

Bilgi Notu Türkçe:

Bilgi Notu Rusça:

4- Basın Bülteni

Eğitimle ilgili hazırlanan bilgi notu aşağıdadır.

5- Katılımcılar

Eğitim programına 7 ülkeden toplam 50 civarında katılımcının iştiraki beklenmektedir.

6- Arazi programı

28 Eylül 2023 Perşembe günü Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ve Köprülü Kanyon Milli Parkı alanına arazi gezisi düzenlenecek, buralarda özellikle 2008 ve 2021 yıllarında meydana gelen yangınlardan sonraki faaliyetler gözden geçirilecektir.

Konuyla ilgili yazılar: