TORİD Yönetim Kurulu Başkanlığına Göksel Korkmaz seçildi!

TORİD – Türkiye Orman Ürünleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği, 1993 yılında kurulan ve bu güne kadar en önemli platformlarda “Orman Ürünleri Sektörü” nü temsil etmiş, sektörümüzün seçkin temsilcilerini çatısı altında bulunduran, alanında en itibarlı sivil toplum kuruluşlarından biridir. http://www.torid.org.tr/

Bu güzide derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığına, Sabri Avcı, Kenan Saraç, Gökhan Yetkin’den sonra, 21 Ocak 2017 tarihinde yapılan genel kurulda, Göksel Korkmaz seçildi.

Yeni Başkanımız ve ekibine tüm kalbimle başarılar diliyorum.

Bu arada TORİD tarafından 02 – 04 Aralık 2016 tarihleri arasında Bolu’da  “Masif Ahşap Sektörü Arama Konferansı” gerçekleştirildiğini öğrendim. Sayın Sabri Avcı Bey 7 Şubat 2017 tarihinde Bakanlığımıza uğramıştı. O söyledi, sağolsun.

Bu Konferansın raporunu buraya eklemek isterdim ancak boyutu fazla geldi. Başkan Gökhan Yiğit Beyin konuşması TORİD Başkanın Hitabı kısmen özetlemiş.

Ormancılık sektörünün desteklenmesi konusuna gönülden inanıyor ve elimden geldiğince katkı vermeye çalışıyorum. Bu çerçevede 2011 yılında Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat Kanununa : ı) Orman ürün ve hizmetlerinin kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapmak,her türlü orman ürünü üreten, işleyen, pazarlayan, ithalat ve ihracatını yapan özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile yakın işbirliği içinde çalışmak, yurt içinde ve yurt dışında danışmanlık yapmak, projeler uygulamak, ormanlar ve ormancılıkla ilgili olarak kamuoyunu bilinçlendirici her türlü faaliyette bulunmak” maddesinin yazılmasını önerdim. Bu haliyle Onaylandı ve yayınlandı.
 
Bu aslında çok stratejik bir madde. Tarım Bakanlığının verdiği yıllık 15 Milyar Liralık hibe orman sektörüne de verilebilir. Orman Genel Müdürlüğü bu sektöre yurt içinde ve yurtdışında danışmanlık yapmak ve desteklemek ile görevli.
 
Diğer taraftan 2013 yılında Bolu’da TOBB ile birlikte Ormancılık Arama Konferansı yapılmasında da katkı vermeye çalıştım. 
 
2015 yılı Eylül ayından bu tarafa idari görevde değilim. Ama yazılarımla hizmet etmeye çalışıyorum.
 
Sabri Beyle beraber kaleme aldığımız “Orman Ürünleri Satışı Nasıl Arttırılır? http://www.gonder.org.tr/?p=1189 başlıklı yazı Genel Müdürlüğün yönetmeliğini değiştirtti. 
​Buna benzer şekilde:,
​Başlıkları ile bir çok yazı kaleme aldım.
İsmail Belen
Orman Yüksek Mühendisi

 

One Response to TORİD Yönetim Kurulu Başkanlığına Göksel Korkmaz seçildi!

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]